Tokom 2004.-e Sevdah je nastupao na sljedećim manifestacijama:

 
1. Slavenski Festival na Univerzitetu Washington, Seattle, 16. maja 2004.

Sevdah je imao svoj prvi nastup na Slavenskom festivalu na Univerzitetu Washington u Seattleu. Upravo taj poziv Odsjeka za slavistiku Univerziteta Washington bosanskoj komuni Seattlea da učestvuje na Festivalu je motivirao našeg predsjednika Denis Bašića da inicira osnivanje našeg folklornog ansambla. Prije nastupa na sceni, kao predstavnici Bosne i Hercegovine sevdahlije su učestvovale u paradi uz nekoliko drugih slavenskih nacija. Evo, nekoliko slika sa Sevdahovog nastupa na Slavenskom fastivalu 2004.-e na Univerzitetu Washington.
 

 
2. Bošnjački teferić, Issaquah, 3. jula 2004.

Sevdahov drugi nastup je bio na Bošnjačkom teferiću u Issaquahi. Mnogi od nas smatraju ovaj nastup našim "najsladjim" nastupom, jer smo oovom prilikom imali i našu prvu zaradu. Dobronamjerna publika je napunila naš fes s 377 dolara, Novac je namijenjen u svrhu izrade narodnih nošnji. Evo, nekoliko slika i sa Bošnjačkog teferića 2004.-e.
 

 
3. Dani Srebrenice, Tukwila, 10. jula 2004.

Islamska zajednica Bošnjaka države Washington pozvala je Sevdah da učestvuje na manifestaciji Dani Srebrenice organizirane u sjećanje na žrtve masakra u Srebrenici 1995.-e. Ovo je zasigurno bio Sevdahov najteži nastup. Odlučili smo da nastupimo i tako simbolički dokažemo da je bošnjačka kultura preživjela uprkos genocidnim zločinima počinjenim nad bosansko-herecegovačkim Muslimanima tokom rata 1992.-95. Ovdje možete vidjeti nekoliko slika sa Sevdahovog nastupa na manifestaciji Dani Srebrenice.
 

 
4. Proslava nogometnih šampiona, Bothell, 25. septembra 2004.

Bosansko-hercegovačka nogometna momčad je osvojila titulu šampiona za 2004.-u godinu na medjunarodnom turniru u nogometu u Seattleu. U finalnoj utakmici Bosanci i Hercegovci su pobijedili Brazilce rezultatom 5:2. Naravno, velika proslava se morala organizirati i Sevdah je bio počašćen da učestvuje i da pozdravi naše šampione. Sala je bila zamračena i slike nisu ispale dobre, ali evo mali video zapis sa proslave naših nogometnih šampiona. Na snimku igramo "Jajačku trusku." (Upozorenje! Snimak je poprilično velik i zamišljen je za kablovsku vezu.)
 

 
5. Turkfest, Seattle, 24. oktobra 2004.

Sevdah je takodjer bio pozvan da učestvuje na Turkestu 2004 u Seattle Centeru. Nastupili smo zajedno s našim prijateljima iz Turske, SAD-a, Japana, Kirgizistana, Uzbekistana, Grčke, Bugarske, Srbije i nekoliko drugih država. Tema ovog festivala je bila "Živeći u harmoniji kroz vijekove" i ta harmonija se mogla čuti u sličnostima izmedju izvedenih melodija kao i u sličnim ili čak identičnim narodnim nošnjama iz raznih krajeva Balkana. Pogledajte i nekoliko slika s Turkfesta 2004.
 

 
6. Bajramska proslava, Bothell, 29. novembra 2004.

U 2004.-oj Islamska zajednica Bošnjaka države Washington pozvala je Sevdah još jednom da nastupi na proslavi ramazanskog bajrama. Istom prigodom se proslavio i Dan državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembar. Sevdah je imao zadovoljstvo učestvovatiu ovom vjersko-kulturnom programu zajedno sa svojim prijateljima iz Balkan Cabareta i vjerskog hora "Gazije", te s djecom bošnjačkih vjerskih škola iz područja Seattlea koje vodi Abdulah ef. Polovina. Evo nekoliko slika nas i naših prijatelja s bajramske proslave 2004.
 

 
7. Skup u White Centeru, Seattle, 11. decembra 2004.

Mjesna zajednica White Center u Seattleu ulaže velike napore u unapredjivanju kvalitete života svojih mještana. 11. decembra 2004. imali su svoj veliki godišnji skup sa sastancima, ručkom s puno dobre hrane iz svih krajeva svijeta i s kulturnim programom. Sevdah je bio pozvan da odigra nekoliko bosansko-hercegovačkih kola ovoj multi-etničkoj i muti-rasnoj komuni u kojoj takodjer i Bosanci i Hercegovci žive. Evo, nekoliko slika i s ove svečanosti u White Centeru.
 

 
8. Večer bošnjačkog folklora, Seatac, 18. decembra 2004.

U bh. komuni u Seattlu sa svega 7.000 ljudi već postoje dva folklorna društva. Eto, toliko je velik interes za folklor u našoj komuni. Drugo bh. folklorno društvo iz Seattlea je Behar, koje je dio lokalne Bosansko-američke kulturne asocijacije (BAKA). 18.12. 2004. Behar je organizirao večer bošnjačkog folklora Bio je to dobrotvorni koncert i prihodi s ovog koncerta su namijenjeni za nabavku narodnih nošnji za Behar. Sevdah, koji ni sam nema svojih narodnih nošnji i stalno ih posudjuje, potpuno je razumio ovo Beharovo nastojanje i došao je da ga podrži na ovoj Večeri bošnjačkog folklora. Sretno, Behare!