Mak Dizdar

projekti obrazovanja

LITERARNA ŠKOLA

isključi/uključi ton
Zapis o zemlji
autor: Mak Dizdar; govori : Amir Bukvić

Sevdahova dječija literarna škola razvijala se od samog početka osnivanja Društva uz Sevdahovu školu narodnih igara i plesova. Kako sada Sevdah ima veći broj članova, a i programski sve postaje zreliji, odlučili smo se da malo i proširimo i pojačamo aktivnosti literarne škole. Po prirodi stvari, rad literarne škole bit će usko povezan s radom škole drame.

Dječiju literarnu sekciju do sad je vodio Denis Bašić, a ubuduće rad ove grupe kao i literarne škole za odrasle vodit će naša pjesnikinja, gospodja Fahra Kurdija.

Uz pomoć predsjedništva Sevdaha, Fahra planira da okupi oko Sevdaha sve one naše gradjane koji vole i žele da se izraze kroz poeziju, bilo na našem jeziku, bilo na engleskom s temama vezanim za BiH. Ova sekcija Sevdaha planira organizirati književne večeri na kojima će čitati svoju vlastitu poeziju i prozu, te poeziju i prozu bh. autora.

Što se tiče rada s djecom, literarna škola će i dalje i još intenzivnije približavati našoj djeci bh. dječiju književnost, a djeca će biti i motivirana da i sama pokušaju pisati na bosanskom.

Posebno ćemo morati plaćati za iznajmljivanje prostorija za našu literarnu sekciju, pa ukoliko želite da finansijski podržite ovaj Sevdahov projekt, mi bismo to jako cijenili. Bilo da želite finansijski pomoći literarnoj sekciji ili se učlaniti sebe ili svoju djecu u nju, molimo Vas da se javite na info@sevdahlije.com.