Sevdahov website

projekti obrazovanja

SEVDAHOV WEBSITE

isključi/uključi ton
Sevdalinka Negdje u daljine
izvodi: Mary Sherhart i Omer Pobrić

Kroz svoje web stranice Sevdah gleda u daljine, kako u vremenske daljine unaprijed i unatrag, tako i u prostorne daljine. Otvorili smo širom svoju internet kapiju i pendžere da se sevdah nadaleko čuje i da nam svaki dobronamjeran gost svrati. Cilj Sevdaha nikada nije bio da njeguje kulturne tradicije Bosne i Hercegovine samo medju svojim članovima, nego i da ih prezentira i široj javnosti. Upravo iz tog razloga Sevdahov website i izgleda ovako kako izgleda. On ne nudi samo šture informacije o našem Društvu, nego pokušava da ponudi i generalne informacije o bosanskohercegovačkoj kulturi, a osobito o sevdahu, kao muzičkom žanru, te o bh. narodnim igrama, plesovima i nošnjama. Da bismo približili bh. kulturu što širem krugu publike, odlučili smo se da sve sadržaje naše stranice ponudimo i na engleskom jeziku, pored bosanskog.

Nadamo se da će mnogi posjetioci pronaći na našim stranicama bar neke korisne informacije i da će na njima bar malo osjetiti čari i ljepote Bosne i Hercegovine. Mi ćemo pokušavati da i dalje što redovitije pridodajemo stranici nove članke i sadržaje. Molimo Vas za Vaše strpljenje. U pitanju je vrlo ambiciozan dvojezični projekt koji zahtjeva mnogo rada i vremena.

Sevdahovu stranicu je dizajnirao i održava ju Denis Bašić. Pored Denisa, svojim foto, video, muzičkim ili pisanim prilozima stranici su doprinijeli: Mili Mulić, Sabina Šutković, Harisa Pačo, Ilvana Muratović, Mary Sherhart, te Semir Vranić. Veliko hvala svim suradnicima. Srdačno hvala Muhi Pašaliću na tehničkim savjetima oko izrade stranice.

Ukoliko želite da finansijski, svojim vremenom ili prilozima doprinesete Sevdahovom websiteu, molimo Vas da se javite na info@sevdahlije.com.