Amir Arslanagić - gitara i Elvir Bečić - harmonika

projekti obrazovanja

ŠKOLA SEVDAHA

uključi/isključi ton
Sevdalika Evo srcu mom radosti
u izvedbi ansambla Mostar Sevdah Reunion

Stara sevdalinka kaže: "Evo srcu mom radosti, evo želje njegove, za kojom sam čezn'o, ven'o,.." Radost našem srcu je naša škola sevdaha koju ovih dana (5.11.2005.) otvaramo. U ovom brzom američkom načinu života, jako je teško naći vremena za sve one stvari koje upravo život znače. Ali, eto, članovi sevdahovog muzičkog ansambla odlučili su da pokušaju polako i pomalo uvesti redovite časove sevdaha. Kako časovi pjevanja započinju časovima slušanja, naša škola sevdaha oficijelno će započeti s radom s našim akšamlucima. Na njima će naša omladina imati priliku da čuje vrsne pjevače i muzičare, te da se i sami oprobaju u pjevanju sevdalinke.


Mladje Sevdahlije uz starije uče sevdalinke

Dakle, cilj nam je da kroz naše akšamluke i školu sevdaha sačuvamo ljepotu naše sevdalinke, da ju dijelimo s našim prijateljima, kao i da ju prenesemo na nova pokoljenje. Iskusni i talentirani pjevači i muzičari Sevdaha, Amir Arslanagić, Elvir Bečić, te braća Enes i Mugdim Tirak, kao i naš sazlija, Nihad Djozić, zajednički će voditi Školu sevdaha.

Uskoro više o Školi sevdaha i njenim aktivnostima.

Ukoliko ste zainteresirani da postanete Sevdahov pjevač ili muzičar, pišite nam na info@sevdahlije.com.

Usput, Sevdahov muzički ansambl trenutno traži basistu (ili još bolje kontrabasistu), klarinetistu, violinistu, te rafiniranog bubnjara. Iskustvo u sviranju balkanske muzike poželjno.